torstai 17. heinäkuuta 2014

Homemade granola

lintsi 14.7.14 049


Tein tässä yks päivä ihan superhyvää granolaa ja päätinpä nyt tulla jakamaan tän reseptin tänne.
 Jos joku ei tiedä niin sehän siis on jotain semmosta rapeaa myslin tapasta, i guess. Tää siis on terveellistä ja niiin hyvää ja helppoa tehdä!
Rakastan ruoanlaittoa ja keittiössä säheltämistä, ja olis kiva alkaa laittaa tänne blogiin satunnaisesti enemmänkin jotain reseptejä. Any thoughts?
Tän granolan ohjeen löysin siis tästä blogista eli en siis keksinyt itse, mut oli pakko päästä jakamaan toi hullun hyvä resepti! Kannattaa muuten tsekata ton Terveen Hyvää -blogin muitakin reseptejä. Vink vink!

Useinhan noissa kaupan mysleissä ja muroissa yms. on hirmuisesti sokeria ja muita lisäaineita, joten miks syödä semmosta kun voi syödä tuplasti parempaa ilman sokeria. Ja vielä omatekemää!
Varsinkin banaanin rakastajalle (kröhöm tääl ois yks..) tää on superhyvä resepti. 

Tää on helppo tehdä oman maun mukaan. Voi käyttää mitä tahansa siemeniä, pähkinöitä, manteleita tms.
Mukaan voi myös laittaa erilaisia kuivattuja hedelmiä. Sopii tosi hyvin!


lintsi 14.7.14 043


Banaanigranola (by Terveen Hyvää)

• 1 ylikypsä banaani
• ½ dl rypsiöljyä

• 3½ dl kaurahiutaleita
• ½ dl auringonkukansiemeniä
• 1/4 dl pellavansiemenrouhetta 
• Goji-marjoja oman maun mukaan

○ Muussaa banaani soseeksi ja lisää joukkoon öljy. Sekoita tasaiseksi. Lisää samaan kulhoon kaurahiutaleet ja siemenet ja sekoita ne. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle pellille ohueksi kerrokseksi. Paista n. 20 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana, jottei granola pala. Laita lämpö nollille ja ota pelti pois uunista. Riko granolasta sopivan kokoisia paloja, ja laita vielä takaisin jäähtyvään uuniin ''kuivumaan'' n. 15-20 minuutiksi. Lisää sitten mahdolliset kuivatut hedelmät. Volà! 


+ Ite korvasin ton pellavansiemenrouheen ihan vaan pellavansiemenillä, kun ei kaupasta löytynyt sitä rouhetta. Tuskin siitä mitään haittaa oli! Ja lisäsin tohon ohjeeseen vielä ite noita goji-marjoja. Sopii tohon granolaan tosi hyvin! Tein vaan pienen virheen kun lisäsin ne marjat jo ennen paisto osuutta, niin tottakai ne vähän kärähti siellä uunissa.. eli kuivatut marjat tms. lisätään vasta paiston jälkeen!



lintsi 14.7.14 047

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti